Totaal aantal pageviews

zaterdag 28 mei 2011

Morgen....Spannend....

Niet te doen !
De zenuwen gieren door mijn lijf als bij een examen !

Ik bekeek het parcours van de Ladies Fun Ride- Oudenaarde van morgen en krijg echt schrik . 't Is ook de eerste keer dat we met de Rome-ladies samen fietsen, ik ben er ni gerust in !
Wat als die Ronde Van Vlaanderen-bergskes te zwaar voor me zijn.?..en die  kassei....
stel dat ik rechtsta en moet uitklikken op den bergop ? of ni tot boven geraak ? 
wat is nu het best bergop : al zittend op klein vitesse of rechtop en iets zwaarder trappen ....
ik twijfel aan al mijn fietscapaciteiten ....
Geloof het of ni maar ik ben vandaag de Putberg ( = bergske met kasseien ) een paar keer na mekaar gaan op (en af ) rijden om mijn zelfvertrouwen terug te vinden want dat is al 2 dagen goed verstopt.

Zouden de anderen nu ook wat stress hebben ?

Buurman Pol gaat morgen de 20 km van Brussel lopen, had ik dat ook maar als perspectief genomen....
dat is ten minste overzichtelijk èn je moet de anderen niet volgen....
allé toch zo niet....
Alhoewel, hij heeft een kleine blessure, hopelijk gaat het goed !
 Succes aan alle 20km-brusselaars morgen !

en ik,  ik verman me : ga nu patatjes enzo eten, daarna rusten, rusten, en morgen ga ik proberen een ware Rome-ladie te zijn !
Jullie horen het resultaat 's avonds....als ik nog pap kan zeggen !

Vera


vrijdag 27 mei 2011

 
woensdag, 25 mei 2011 09:21
SINT-KATHERINA-LOMBEEK - Vera Verbeken (49) uit Sint-Katherina-Lombeek vertrekt eind juli naar Rome. Niet zoals de meesten mensen met het vliegtuig of de auto maar wel met de fiets in het kader van Think Pink, een bewustmakingscampange in de strijd tegen borstkanker. Om haar tocht te financieren is ze nog op zoek naar sponsers.
De 49-jarige Vera Verbeken uit Sint-Katherina-Lombeek stoomt zich stilaan klaar voor de fietstocht van haar leven. Op 30 juli vertrekt ze met negen andere sportieve Vlaamse dames op eigen kracht naar Rome, en dat allemaal voor het goede doel. "We zullen op vijftien dagen bijna 1.800 km afleggen in het kader van Think Pink, een bewustmakingscampagne in de strijd tegen borstkanker. Toen ik over het project hoorde voelde ik mij onmiddellijk aangesproken. Twee van mijn zussen hebben immers borstkanker gehad maar overwonnen de ziekte gelukkig omdat ze er heel vroeg bij waren. Jammer genoeg sterven nog veel te veel vrouwen aan borstkanker, onze fietstocht moet iedereen bewuster maken zodat er minder slachtoffers vallen."
Vera traint momenteel 300 kilometer per week, binnenkort trekt ze dat op naar 450 km. Intussen zoekt ze mensen die haar voor de tocht naar Rome per kilometer een halve euro wil sponsoren. "Al het geld gaat uiteraard naar Think Pink", zegt ze.  Een bijdrage storten kan op 083 45 99 086 28."
Om het project te promoten staat Vera op 2 juni op de wekelijkse markt met een Think Pink cocktail.

Voeg toe aan :

Facebook

zondag 22 mei 2011

Bianchi

Alweer een toffe Bianchi gedaan vandaag, Opwijk en omstreken.
Bedankt Stefanie en Katrien , 't was echt tof, wel taai vaak maar gem. 25,5 km/u is best goed met dezen beaufort. Vooral bij de laatste 15km naar huis was er behoorlijk wat wind, verstand op nul zei Stef en à la fin: zoef de Morette af.
Weer 116km bij op het tellerke !

vrijdag 20 mei 2011

"stranger"

Na een personeelsactiviteit met het werk vandaag, in de Blaarmeersen, zag het water er zo zalig uit dat ik toch maar een trainingske riskeerde. Ik had tenslotte zwempak en wetsuit toch bij, dus....ik erin maar ja, hoe krijg je alleen zo'n pak achteraan dicht ?
Een vriendelijke vent las mijn gedachten en bood spontaan aan dat te doen. Van het één kwam het ander, we zwommen samen wat heen en weer, douchten samen (buiten ! ) en deden zowaar ook nog een terrasje met een aangename babbel maar....ik weet niet eens zijn voornaam ! ik denk wel dat hij hier eens gaat komen piepen, dus @stranger : een voornaam ben je me toch verschuldigd, niet ? :-)

zondag 15 mei 2011

pittige Bianchi

110 km vandaag, 25/u. gemiddeld ...
in het Geraardsbergse pajottenland...
amai....
beentjes zijn moe !!!

zaterdag 14 mei 2011

sponsors

Fijn dat mensen zo makkelijk sponsoren....voor mij betekent het veel waardering voor mijn project, ondersteuning, respect en zo vanalles....
ook bij apotheek Broeckhoven zit het hart op de juiste plaats ...en dan zeker als het om een goed doel gaat !
BEDANKT !

vrijdag 13 mei 2011

Ternat

Gisteren langs geweest op zituurtje van schepen van sport, dus op het gemeentehuis !
Ook Ternat zou een persconferentie organiseren ! en alle sportverenigingen aanspreken om me te steunen, èn iets publiceren in "In-Ternat" èn me een standje geven op de markt op feestmarktje van Hemelvaart èn zelf ook wat sponsoren ?.....
In elk geval : ik voelde veel steun, respect voor de onderneming en ondersteuning waar ze kunnen.
Hopelijk kunnen ze dit alles waarmaken, zoiets deed me vandaag toch weer wat harder trappen !

Go!Go!Go!

Zondag ga ik de 1ste keer meer dan 100km neerzetten .... best spannend !

Nu rusten dus !

Vera

pech

Pech...voor mij, maar vooral ook voor AM .

Anne-Marie is een Feels*-fietsvriendin die beloofde wekelijks met mij op vrijdagavond een trainingske te doen, we deden het slechts 2 keer en een ontsteking in haar schouder (iets waar ze vaker last van heeft)zorgt ervoor dat ze deze week met haar hand niet eens tot aan haar stuur geraakt, dus pech : vooral voor haar maar ook een beetje voor mij.
Deze week hebben we het wel goed opgelost : zij reed met de auto op 2 kwartier naar Overmere, ik met de fiets op 5 kwartier. Haar nicht heeft een taverne in de buurt van  het Donkmeer en daar aten we wat ( en kletsten we wat :-) ) en reden apart weer terug. Zij had een verzetje na een vreselijke zit-stil-week en ik had mijn trainingske !
Super!
Hopelijk is het snel weer beter.


* Feels staat voor Females on Wheels
een wielertoeristenclub, exclusief voor vrouwen,
die ik samen met een paar Irongirls-vriendinnen heb opgericht en die nu al meer dan 30 officiele leden heeft!


Vera

dinsdag 10 mei 2011

de pers....

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx\?articleid=TE39UMRB&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=social&utm_content=footer&utm_campaign=send-to-a-friend&utm_term=1C2UI6QP

pers

klik, klik, klik,.....flits, flits....
niks voor mij dat poseren....
ook niet dat voorstellen, microotje vastnemen....maar, het hoort er blijkbaar bij,
bij zo'n evenement....

Francesca was er , 8 van de 10 Rome-dames waren er, de pers was er , stad Gent was goed vertegenwoordigd, Angélique en Evelyne waren er èn waren goed voorbereid ...alles voor een geslaagde persvoorstelling. Dus dat was eigenlijk super .
Alleen : fotoshoot.... tis niet mijn ding....zeker niet in die week van de maand ( veel vrouwen begrijpen wat ik bedoel....) , door de route nog duidelijker te maken zijn de zenuwen alleen maar meer gespannen èn : oeps ....Jura, Alpen , Vogezen ....? ik moet hier weg...gaan trainen...dit haal ik nooit.

Na een eerste fotosessie was ik al wat kalmer, tot de individuele voorstelling begon : hoe kan ik mijn motivatie vertellen... ( grote familie, 6 zussen waarvan 2 borstkanker gehad....+ Feels ( females on wheels) opgericht, vrouwelijke wielertoeristenclub....die combinatie was dè motivatie om me in te schrijven voor een verhaal als dit)...
zonder emotioneel te worden

tis me min of meer gelukt ...en ook de verhalen van de anderen maken me nog bewuster van de noodzaak van dit project.
Super dat Heidi, de oprichtster van Think Pink er ook is en ons ook haar verhaal doet.
Dappere madame, van mij mag ze ook mee :-)

daarna weer naar het werk ...back to reality.....

maar dit hele gedoe is mééér dan vertrokken

Vera

vrijdag 6 mei 2011

Ride2Rome


10 vrouwen – 1 doel!
Vanaf zaterdag 30 juli gaan 10 vrouwen de ultieme uitdaging aan. In amper 15 dagen fietsen we vanuit Gent richting Rome!

Ride2Rome is een initiatief van Ladies Fun Ride VZW. De opbrengst gaat integraal naar Think-Pink, de permanente bewustmakingscampagne in het kader van de strijd tegen borstkanker in België.

Wij nodigen u van harte uit op de persvoorstelling van de Ride2Rome, in aanwezigheid van onze meter Francesca Vanthielen. U vindt de uitnodiging als bijlage.

De persvoorstelling gaat door op maandag 9 mei om 11u in het Stadhuis van Gent, Botermarkt 1, 9000 GENT.

hmm